lammaspata

Ohrainen lammaspata

Sillanpään lammastilan isäntä on jo pitkään toivonut lammaspataa ruoaksi. Lammaspata onkin perin helppo ruoka valmistaa. Tämä Lampurin Keittiön kokki taas halusi yhdistää pataan ohran, sillä tästä Walesilaisesta lammaspadasta mieleen jäi ohran suorastaan yllättävä herkullisuus. Potka taas on erinomainen osa käytettäväksi pataruokaan. Sen sisältämä luu tuo maukkauden ja mehukkuuden ruokaan. Ylikypsä liha on helppo irrottaa luista.

Tämä lammas-ohrakeittoresepti toimi innoittajana padalle. Tätä lammaspataa voi luonnehtia sanalla maukas. Sitä se on, erittäin maukasta ja erittäin helppoa valmistaa. Potka sijaan lammaspadan voi valmistaa myös vaikka niskakiekoista, jotka sopivat myös erityisen hyvin pataruokiin.

Ainekset

oliiviöljyä paistamiseen
4 lampaan- tai karitsanpotkaa
1 iso sipuli
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
2 rkl tomaattipyrettä
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 litra lihalientä
5 dl vettä
1,3 dl täysjyvä ohraa
1 rkl rosmariinisilppua
persiljaa koristeluun

Pilko sipuli kuutioiksi. Pilko porkkana ja lehtisellerin varret ohuiksi suikaleiksi. Murskaa ja pilko valkosipulinkynnet. Halkais chili ja poista siemenet. Pilko chili pieneksi.

Paista potkia pannulla joka puolelta muutama minuutti. Siirrä potkat pois pannulta odottamaan. Paista pannulla sipulikuutioita, selleriä ja porkkanoita, kunnes ne vähän pehmenevät n. 3-4 minuuttia. Lisää tomaattipyre, chili ja valkosipuli. Paista vielä hetki, n. 1 min koko ajan sekoittaen.

Siirrä kaikki ainekset pataan, myös potkat. Kaavi pannulta kaikki herkulliset paistinliemet mukaan. Lisää lihaliemi ja vesi sekä rosmariini. Pidä pannua kovalla lämmöllä, kunnes liemi alkaa kiehumaan. Pienennä sen jälkeen lämpötilaa niin, että liemi vähän poreilee. Keitä kannen alla 2 tuntia, kunnes liemi on imeytynyt ja liha on murean pehmeää.

Ota potkat padasta ja revi liha haarukalla suikaleiksi. Laita liha takaisin pataan. Lisää silputtua persiljaa padan päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *