Uunifetapasta karitsanpaistilla

Uunifetapasta karitsanpaistilla

Meidän keritsijämme on kasvissyöjä ja kaksi kertaa vuodessa vedän mietintämyssyn päähäni suunnitellessani kerintäpäivien tarjottavia. Viime keväänä pöytään valikoitui paljon kehuttu hittiresepti, uunifetapasta. Käytin tätä Liemessä-blogin reseptiä. Sehän olikin vallan makoisaa ja todella helppo tehdä! Maistui kerintäporukalle hyvin.

Nyt, kun olen toipilaana kovasta flunssasta, halusin tehdä jotain nopeaa ja helppoa. Uunifetapasta tuli mieleen ja tuli mieleen myös täältä löytyvä Mustanpekan lammaspata , joka yhdistää karitsanlihan ja juuston. Siitä se ajatus sitten lähti – miksipä en tuunaisi uunifetapastaa karitsanpaistilla! Karitsanpaistisuikaleet kypsyvät samassa ajassa uunifetapasta kanssa, joten ei muuta kuin kokkaamaan.

Lopputulos on kerrassaan herkullinen, sanoisin, että tämä on uunifetapasta delux!

Resepti

n. 500 g karitsanpaistia (ulko- sisä- kulmapaisti)
1 feta
1 prk kirsikkatomaatteja
(1/2 punainen chilipalko, tai 1 tl kuivattuja chilihiutaleita)
1 nippu tuoretta yrttiä (käytin timjamia, basillika kuuluu alkuperäiseen reseptiin)
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa

Leikkaa karitsanpaisti suikaleiksi. Ruskista oliiviöljyssä pannulla ja mausta suolalla, juustokuminalla ja mustapippurilla. Jos pidät chilistä, lisää se tässä vaiheessa. (Itse jätin pois). Siirrä ruskistetut paistisuikaleet uunivuokaan ja lisää päälle fetakuutio, kirsikkatomaatit ja tuore yrtti. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista ensin 15 minuuttia. Nosta lämpötila 250 asteeseen ja vaihda grillivastukselle. Paista vielä 10 minuuttia.
Sekoita valmis paistos kypsän pastan sekaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *