Nyhtölammas-ohutleivät kolmella tavalla

Nyhtölammas-ohutleivät ovat olleet jo pitkään testausta odottamassa. Vihdoin tuli erinomainen tilaisuus tähän. Tämä illanistujaisiin mainiosti sopiva resepti tuli testattua hyvin mukavalla tavalla: Lampurin Keittiön kokki pakkasi tykötarpeet mukaansa ja meni ystävän luokse illanistujaisiin. Tämähän oli ehkä maailman paras tapa testata tämä kyseinen resepti!

Illanistujien kanssa yritimme sitten valita mikä näistä nyhtölammasleipien täytevaihtoehdoista on paras. Siihen ei kuitenkaan oikein pystytty. Jokainen leipä vuorollaan oli paras. Päädyimme laittamaan yhdelle leivälle jokaista täytettä eri puolille. Joka tapauksessa testaus onnistui hyvin ja resepti pääsi kirkkaasti Lampurin Keittiön reseptiarkistoon mukaan!

Suosituksena näiden maittavien leipien kanssa nautitaan hyvästä seurasta ja saunasta.

 

Tarvitset nyhtölammasta tämän reseptin mukaan.

 

Ohutleivät

5 dl Turkkilaista jogurttia

1 pss kuivahiivaa

1,25 dl juoksevaa margariinia

0,5 tl suolaa

8 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Lisää juokseva margariini ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Alusta kimmoisaksi ja laita kohoamaan liinan alle.

Jaa taikina 20 osaan ja taputtele litteiksi leiviksi. Paista keskilämmöllä paistinpannulla ilman öljyä n. 2-3 min / puoli.

Täytevaihtoehto 1: pikkelöity punasipuli ja granaattiomena

Nyhtölammasleipä pikkelöidyillä punasipuleilla ja granaattiomenan siemenillä.

Pikkelöity punasipuli

2 punasipulia

suolaa

sokeria

omenaviinietikkaa

Viipaloi punasipulit ohuiksi. Laita vakuumipussiin ja vakumoi. Jos et omista vakuumikonetta, laita purkkiin ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Täytä leipä. Laita reilu ruokalusikallinen lämmintä nyhtölammasta, punasipulia ja ripottele päälle granaattiomenan siemeniä.

Täytevaihtoehto 2: tsatsiki ja mustat oliivit

nyhtölammasleipä tsatsikillä ja oliiveilla

Tsatsiki

1/2 kurkku

2 valkosipulinkynttä

suolaa

sokeria

2 dl Turkkilaista jogurttia

Raasta kurkku ja laita siivilään. Ripottele päälle suolaa ja sekoita. Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita joukkoon. Jätä valumaan toviksi. Sekoita kurkkuseos ja jogurtti keskenään. Anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Täytä leipä reilulla ruokalusikallisella lämmintä nyhtölammasta, lusikallisella tsatsikia ja mustilla oliiviviipaleilla.

 

Täytevaihtoehto 3: Lämmin tomaatti-basillikapaistos ja balsamicoa

Lämmin tomaatti-basillikapaistos

1 ruukku tuoretta basillikaa

1 prk kirsikkatomaatteja

balsamicoa

Laita tomaatit paistinpannulle ja paista keskilämmöllä käännellen jatkuvasti. Kun tomaatit alkavat pehmenemään, lisää basillikan lehtiä ja balsamico. Paista vielä hetki.

Täytä leipä reilulla ruokalusikallisella lämmintä nyhtölammasta ja 4-5 kirsikkatomaatilla. Lisää vielä tuoreita basillikan lehtiä ja pirskota päälle balsamicoa.

 

Leipien kylkeen käy hyvin vihreä salaattiseos balsamicon kanssa.

Mukavia hetkiä ystävien kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *