Nyhtölammas

Nyhtölammas on yksi varmimmista resepteistä. Se on helppo tehdä, onnistuu aina ja se maistuu jokaiselle. Tätä on aika ajoin vaan tehtävä ja aina se maistuu yhtä hyvältä. Lisukkeita vaihtelemalla saa joka kerta uudenlaisen aterian aikaan.

 

Nyhtölammas

Marinadi

1 dl öljyä

0,5 dl balsamicoa

timjamia

oreganoa

minttua

maustepippureita kokonaisina

rosepippureita kokonaisina

valkosipulinkynsiä

Lampaan tai karitsan viulu luulla tai ilman. Tähän käy mainiosti myös lapa ja niska.

Sekoita marinadin ainekset ja hiero lihan pintaan kauttaaltaan. Valkosipulin kynsiä voi myös upottaa lihaan tekemällä pieni viilto, johon kynsi sujahtaa kokonaisena. Laita muovi päälle ja liha jääkaappiin maustumaan vähintää vuorokaudeksi.

Lihan valmistus

porkkanoita

sipuleita

5 dl vettä

valkosipulin kynsiä

Ota liha lämpimään pari tuntia ennen valmistusta. Pilko uunivuoan pohjalle porkkanoita ja lohko sipuleita. Aseta liha kasvisten päälle. Lisää vettä ja valkosipulin kynnet kokonaisina. Paista ensin 225 asteessa puoli tuntia, jonka jälkeen peitä vuoka foliolla ja laske uunin lämpötilaa 125 asteeseen. Kypsytä 6 – 7 tuntia. Liha on valmis, kun se irtoaa säikeinä haarukalla.

Ota kypsä liha eri astiaan ja kaada liemi kasvisten kanssa siivilän läpi. Jäähdytä liemi. Revi liha kahden haarukan avulla suikaleiksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lämmitä liemi ja kaada revittyjen lihapalojen päälle. Kuumenna uunissa 225 asteessa puolisen tuntia. Valmis!

 

Bataattisose

1 kg bataatteja

kasvisliemikuutio

vettä

nokare voita

Kuori bataatit ja keitä kasvisliemessä kypsiksi. Soseuta kypsät bataatit joko perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä, kunnes soseen koostumus miellyttää. Viimeistele voinokareella.

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *