Unkarilainen lammas-pinaattipata

Ruokamatka maailman ympäri jatkukoon. Tämä unkarilainen lammas-pinaatti pata on erityinen resepti, joka sisälsi erittäin miellyttävän kohtaamisen. Kohtaaminen ei kuitenkaan tapahtunut Unkarissa, vaan Hämeenlinnassa muutama vuosi sitten joulun alla. Tämä lampuri oli siellä lankojaan myymässä ja eräs äärimmäisen miellyttävä rouva pysähtyi juttusille useammankin kerran. Jutustellessa tuli puheeksi tietysti maittavat reseptit ja eräänä päivänä tämä miellyttävä rouva toi kehumansa lammasreseptin hyvän joulun toivotuksilla höystettynä.

Pitihän tätä tietysti kokeilla ja resepti on juuri niin erinomainen, kuin kehuttiinkin. Tämä ansaitsee todellakin pääsyn Lampurin Keittiön reseptiarkistoon. Pinaatti sopii lampaan kanssa erinomaisen hyvin ja pieni chili-potku padassa tekee makuelämyksestä täydellisen. Yhtä lämmin suositus tälle resepteille, kuin oli kohtaaminenkin sen saamiseksi.

 

Kuva Aaroscape

 

Unkarilainen Lammas-pinaattipata

600 – 700 g lammasta kuutioituna

1-2 rkl vehnäjauhoja

1-2 rkl öljyä

1 sipuli renkaiksi pilkottuna

1/2 tl pilkottua chiliä (enemmän, jos olet tulisen ystävä)

300 g pinaattia (tuoreena)

1 rkl ricotta-juustoa

1/2 dl ranskankermaa

Pilko sipuli renkaiksi ja puolita ne. Kääntele lammaskuutiot vehnäjauhoissa ja paista öljyssä kevyesti. Lisää sipuli paksupohjaiseen kasariin. Lisää paistetu lammaskuutiot. Huuhtele pinaatti ja lisää kasariin. Lisää chili, suola ja 1/2 dl vettä. Hauduta kannen alla 40 min matalalla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa. Pinaatin on tarkoitus kiehua rikki kastikkeeksi. Lopuksi lisää ricottajuusto ja ranskankerma. Sekoita.

Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Maukkaita hetkiä!

 

2 thoughts on “Unkarilainen lammas-pinaattipata”

  1. Oli muuten hyvää 😍 Ehkä vähän joutui säveltämään, kun ei kauppaan viitsinyt lähteä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *