Pippuripivi karitsan jauhelihasta

Pippuripihvi karitsan jauhelihasta

Tämän Lampurin Keittiön kokin nuoruudessa reseptejä ei haettu netistä. Sillä nettiä ei ollut. Sen sijaan oli reseptikirjoja, lehtiä ja reseptejä vaihdeltiin kahvi- ja ruokapöydässä hyvän annoksen sattuessa kohdalle. Kirjahyllystäni löytyy sen aikainen reseptivihkoni, johon keräilin erilaisia reseptejä monista lähteistä.

Vaikka nuoruudessani lampaanliha oli itselleni täysin tuntematon raaka-aine, jota pääsin ensimmäisen kerran maistamaan vasta aikuisena ravintolassa, löytyy reseptivihostani muutamia lammasreseptejä. Nyt on aika niiden päästä testiin. Reseptivihkoon ne ovat päätyneet 90-luvulla.

Ensimmäisenä päätin testata tätä pippuripihviä karitsan jauhelihasta. Mausteet ovat perin yksinkertaiset, mutta pakko sanoa, että erinomaisen reseptin olen vihkooni kirjaillut.

Pippuripihvit

600 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
1 tl suolaa
2 rkl pippuria (mustapippuri tai rosee pippuri käy loistavasti)
ruokaljyä ja voita paistamiseen

Kastike

2 dl kermaa (mustapippurin makuinen on hyvä)
1 dl valkoviiniä
1/2 tl soijakastiketta
sinappia

Mausta jauheliha suolalla, mutta älä vaivaa liikaa. Muotoile kostein käsin 6 pihviä. Murskaa pippurit morttelissa tai pippurimyllyssä. Painele pippurit pihvien pintaan.
Kuumenna pannulla ruokaöljyä ja voita, kunnes vaahtoaa. Pienennä lämpö keskilämmölle. Paista pihvejä 3 min / puoli. Siirrä pihvit toiseen astiaan odottamaan.
Lisää pannulle kerma, valkoviini, soijakastike ja sinappi. Sekoita ja anna kiehua puoli minuuttia. Lisää pihvit takaisin pannulle ja anna kiehua, kunnes kastike on keittynyt kokoon sopivasti.
Tarjoa perunamuusin tai valkosipuliperunoiden kanssa.

Katso myös muut reseptit jauhelihasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *