Karitsankyljykset

Karitsankyljykset paholaisenhillolla ja uunipaprikoilla

Pitkästä aikaa teki mieli karitsankyljyksiä. Sehän oli sitten selattava erilaisia reseptejä netin syövereistä. Lopulta päädyin kuitenkin yksinkertaiseen toteutukseen, sillä se vaan toimii karitsankyljysten kanssa loistavasti.
Työkaverini kävi Kreikan matkalla ja toi tuliaisiksi paikallisen Gyros-mausteseoksen, joka on tarkoitettu lampaanlihan maustamiseen. Olen suuri Kreikka-fani, kun ruokamaailmasta puhutaan. Nyt otin mausteseoksen käyttöön.
Rekosta ostin myös herkullista paholaisenhilloa, josta on kehkeytynyt meidän vakiovaruste. Ihan hätä tulee, jos paholaisenhillo loppuu. Paholaisenhilloja on niin monta versiota, kuin on tekijääkin. Tähän kyseiseen paholaisenhilloon meillä on rakastuttu palavasti.
Karitsankyljykset on nopea ja helppo tehdä. Ne sopivat erinomaisesti grillaukseen tai pannulla tehtäviksi.

Karitsankyljykset

4 kpl karitsankyljyksiä
1 tl suolaa
2 tl gyros-mausteseosta
voit tehdä mausteseoksen myös itse. Tarvitset paprikajauhetta, juustokuminaa, kuivattua oreganoa ja jauhettua mustapippuria.
paistamiseen rypsiöljyä ja voita

Ota kyljykset huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Ripottele päälle suolaa ja mausteseosta. Hiero mausteet kyljysten pintaan.
Sulata pannulla voi ja lisää öljy. Kun seos vaahtoaa, pienennä levy keskilämmölle. Paista kyljyksiä 3 min / puoli. Laita folion alle vetäytymään

Uunipaprikat

2 paprikaa
ruokaöljyä

Uunipaprikat on maailman helpoin tehdä. Pirskottele uuninpellille vähän öljyä ja kierittele paprikoita siinä. Paahda uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. Samalla syntyy uunilohkoperunat. Jauhoiset perunat toimivat parhaiten uunissa tehtynä.
Ota paprikat leikkuulaudalle ja viipaloi. Siemenkodat lähtevät helposti pehmeistä paprikoista.

Kokoa annos ja lisää karitsankyljysten päälle paholaisenhilloa oman maun mukaan. Lisävinkkinä mainittakoon, että pieni nokare smetanaa tekee myös eetvarttia!

Katso myös nämä kyljysreseptit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *