Lampaanviulu yrttivoilla

Lampaanviulu yrttivoilla

Pääsiäinen lähestyy ja on aika testata taas erinomaisia lampaanviulureseptejä Lampurin Keittiön repertuaariin. Surffailin jälleen internetin syövereissä etsien jotain sykähdyttävää reseptiä. Kävin läpi kymmeniä erilaisia herkullisen oloisia reseptejä, joista tämä kyseinen resepti puhutteli tällä kertaa. Lampaanviulu yrttivoilla – sitähän on suorastaan pakko kokeilla!

Myönnetään, että reseptissä oleva voin määrä vähän kauhistutti. Kannatti kuitenkin tehdä, sillä lopputulos on kerrassaan herkullinen! Voi sulaa kastikkeeseen ja kukapa ei perunoiden ja voin yhdistelmästä pitäisi. Viulu pysyy mehevänä voikerroksen ansiosta.

Tällä reseptillä valmistuu erinomainen viulu pääsiäispöytään – ja mikä ettei muulloinkin.

Yrttivoi

450 g huoneenlämpöistä voita
nippu persiljaa
nippu basillikaa
6 valkosipulin kynttä (tai 2 rkl valkosipulirouhetta)
suolaa ja pippuria

Lampaanviulu

2,5 kg lampaan- tai karitsanviulu (jos isompi tai pienempi, paistoaikaa tulee vähän säätää)
n. 1 kg perunoita
2,5 dl kasvislientä
1,5 dl valkoviiniä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria

Valmista yrttivoi pilkkomalla yrtit silpuksi ja murskaamalla valkosipulin kynnet. Itse käytin valkosipulirouhetta, sillä tuore valkosipuli oli päässyt loppumaan. Kuutioi voi ja sekoita siihen yrtit, suola ja pippuri. Tämä on parasta tehdä käsin.
Pese ja pilko perunat. Niitä ei välttämättä tarvitse kuoria. Laita perunat uunivuokan tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle suolaa (n. 1 tl) ja pippuria myllystä.
Tee viuluun viillot ristikon muotoon. Aseta viulu perunoiden päälle ja levitä voi käsin viulun päälle paksuksi kerrokseksi. Hiero voita myös viiltojen sisään.
Lisää kasvisliemi, valkoviini ja halkaistu sitruuna.
Paista 180 asteessa 3 tuntia, jos haluat viulun ylikypsäksi. Mediumiin riittää 1,5 tuntia. Ota viulu pois uunista ja anna levätä foliolla peitettynä puolisen tuntia.
Sitruunoista kannattaa vielä puristaa loputkin mehut kastikkeen joukkoon, se leikkaa voista makua mukavasti.

Katso myös muut viulureseptit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *