kreikkalainen lampaan entrecote folionyytissä

Kreikkalainen lampaan entrecote

Toisinaan osuu sellainen resepti vastaan, että ensimmäisen haarukallisen jälkeen alkaa ihan naurattaa. Niin hyvää tämä kreikkalainen lampaan entrecote oli. Kerrassaan suussa sulavan herkullista. Tämä tulee jäämään tämän Lampurin keittiön kokin vakioruokiin. Helppo ja yksinkertainen resepti ja tämän herkullisempaa on vaikea kuvitella.

Kreikkalainen keittiö kuuluu muutenkin suosikkeihin. Sieltä löytyy makua kaikessa herkullisessa yksinkertaisuudessaan. Täydellistä makua.

Kipinä tähän kokkaukseen tuli kokkiohjelman kautta. Kun vuosi sitten Masterchef Australian tuomaristo vaihtui, jäi ikävä edellistä tuomarikolmikkoa. Ilokseni löysin uuden kokkiohjelman, jossa kaksi näistä edellisistä tuomareista on mukana. Kokkauskisan idea on, että eri maailman keittiöt kilpailevat keskenään. Tämän kauden voitti Kreikka. Sen myötä muistin tämän reseptin, joka on ollut kokeilulistalla jo pidemmän aikaa. Ja kyllä kannatti kokeilla.

Ainekset

2 kpl lampaan tai karitsan entrecote
2 kpl sitruunaa
4 valkosipulin kynttä
1 tuore lehtipersilja
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
tarjoiluun kreikkalaista jogurttia

Viipaloi entrecotet n. 2,5 cm viipaleiksi. Viipaloi 3 valkosipulin kynttä ja upota ne entrecoten viipaleisiin terävällä veitsellä tehtyihin viiltoihin. Raasta sitruunoista kuoret ja jätä raaste odottamaan. Aseta entrecotet folion päälle uunivuokaan. Folion täytyy olla niin iso, että entrecotet voi kääriä nyytiksi. Purista sitruunoiden mehu lihan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje folio nyytiksi
Paista 120 asteisessa uunissa 3 tuntia.
Laita viimeinen valkosipulinkynsi, sitruunankuoriraaste ja lehtipersilja nippu tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi.

Kun liha on kypsää, avaa paketti ja ripottele sitruunaraaste-lehtipersilja muru lihan päälle.

Kreikkalaisittain lisukkeeksi sopisi kreikkalainen salaatti ja uunissa paahdetut paprikat. Kreikkalainen jogurtti toimii ihan maustamattomanakin, joskin siihen voi mainiosti sekoittaa tuoreita yrttejä, kuten korianteria tai basillikaa. Perunoista valikoitui tällä kertaa lautaselle pariisinperunat, joskin nämä litistetyt perunat toimisivat taatusti täydellisesti tässä ruoassa.

Katso myös muut entrecote -reseptit

4 thoughts on “Kreikkalainen lampaan entrecote”

  1. Ah, juuri laitoin pakastimeen karitsan entrecoteet. Nyt niille löytyi täydellinen resepti juhlapäivää odotellessa. Wau! Ihan pakko kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *