Täytetty karitsan ulkofile

Ulkofile, ah tuo niin monikäyttöinen ja maukas liha. Se on vakioruokaa tämän Lampurin keittiön kokin ruokapöydässä. Nopea ja helppo tehdä ja aina niin maistuvaa. Se on vähän juhlavampaa arkiruokaa.

Tällä kertaa ulkofile muuttui täytetyksi rullaksi ja kerrassaan suun myötäistä tuli. Näin valmistaen siitä tuli jotenkin vielä juhlavampaa ruokaa. Ulkofileen voi täyttää monenlaisilla täytteillä ja nyt täytettiin sillä mitä kaapista löytyi.

Perunoistakin halusin tehdä jotain vähän erilaista. Sellaista, joka vetää vertoja tälle herkulle. Kokonaisuus olikin aivan tyrmäävän hyvää. Nämä litistetyt, voilla valellut ja uunissa paahdetut perunat saivat ihanan rapean pinnan. Näitä tulee taatusti tehtyä useamminkin. Reseptin niihin löysin täältä.

Näitä tarvitset

1 lampaan- tai karitsan ulkofile
ilmakuivattua chorizoa
ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä paistamiseen
puisia vartaita

Puolita ulkofile ja nuiji se lihanuijalla ohueksi. Levitä päälle runsas kerros tuorejuustoa. Lado päälle ilmakuivattua chorizoa. Lisää muutamia timjamin oksia. Rullaa ulkofile rullaksi ja kiinnitä puisella vartaalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljyä siihen tilkka. Paista rullaa molemmin puolin pari minuuttia per puoli. Pinta saa mukavan värin. Laita rullat uunipellille ja laita 200 asteiseen uuniin n. 8-10 minuutiksi.

Litistetyt paahdetut perunat

perunoita sopiva määrä (näihin tulee himo, joten laita vielä muutama lisää)
voisulaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Keitä pestyt perunat. Siirrä ne uunipellille ja litistä perunasurvimella litteiksi. Sudi voisula-oliiviöljy seoksella. Tätä saa olla reilusti. Itse käytin 10 perunaan 50 g. voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet rapean pinnan.

Katso myös muut karitsan ulkofile– reseptit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *