Savustetut grillatut karitsanribsit

Nyt löytyi toinen herkullinen tapa karitsanribsien valmistukseen. Tähän asti ribsit on tullut tehtyä tällä reseptillä . Vaihtelua kuitenkin jossain vaiheessa tekee mieli.
Hankimme savustava grillin ja sen avulla ribseistä tulee ehkä jopa vielä asteen herkullisempia.

savustava grilli
Savustava grilli

Savustava grilli avaa muidenkin lihanosien valmistukseen herkullisen tavan. Viulun savustaminen siintääkin mielessä jossain vaiheessa.

Vinkkinä kerrottakoon, että savustavan grillin saa myös pallogrillistä. Pallogrilliin laitetaan brikettejä toiselle puolelle ja puuta toiselle puolelle. Lihan voi viimeistellä uunissa vesiastian kanssa. Tällöin grillataan ribsejä pallogrillissä 2,5 tuntia ja siirretään uuniin vielä tunniksi.

Savustavan grillin valmistelu

Tarvitset brikettejä, savustukseen tarkoitettuja puulastuja ja vettä.
Liota puulastuja vedessä vähintään puoli tuntia. Puulastuja menee n. 6 ruokalusikallista.
Sytytä briketit ja anna palaa n. 15 minuuttia grillin mukana tulevassa telineessä. Kaada briketit grilliin. Täytä grillin vesiastia ja lisää brikettien päälle lionneita puulastuja 3 ruokalusikallista.

Karitsanribsien valmistaminen

Aseta ribsit grilliin lihapuoli ylöspäin.
Grillaa ribsejä 3,5 tuntia.
Huolehdi, että grillin lämpötila pysyy 100 asteessa.
Lisää brikettejä tarvittaessa ja loput liotetut puulastut grillauksen puolivälissä. Lisää myös vettä astiaan tarvittaessa.
Sivele ribsien pintaan grillauskastiketta 15 minuuttia ennen grillistä poisottoa. Käytimme Hickory brown sugar -grillauskastiketta, joka sopi erinomaisesti ribseihin.

Katso myös Herkulliset karitsanribsit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *