Grillatut karitsan ribsit

Herkulliset karitsan ribsit

Ennen tämän reseptin löytymistä en koskaan oikein pitänyt ribsejä minään herkkuruokana. Nyt on maailma järkähtänyt siltä osin ja ribsien mainitseminen saa syljen erittymään suupieliin. Jaetaanpa tämä herkkuresepti eteenpäin. Voin vakuuttaa, että kannattaa uhrata se 3 h keittelyyn ja sen jälkeen muutama tunti jäähdyttelyyn. Tämä on myös hyvä syy grillata vaikka keskellä talvea!

 

Grillatut karitsan ribsit

 

Ainekset

Karitsan ribsejä

Keitinliemi

vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulia
3 laakerinlehteä
2 oksaa rosmariinia
kokonaisisa mustapippureita
suolaa

Hunajainen grillauskastike

1/2 dl hunajaa
1/2 dl balsamicoa
1/2 dl balsamicoa
1/2 dl HP-kastiketta
3 rkl soijaa
1 oksa rosmariinia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
ripaus sambal oelek maustetta

Valmistus

Maukkaimmat ribsit saat, kun poistat ensin ribseistä kyljen sisäpuolella olevan kalvon. Laita ribsit ja kaikki keitinliemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä noin 3 h. Kuori pintaan noussut vaahto pois. Anna ribsien jäähtyä liemessä.
Sekoita grillauskastikkeen ainekset keskenään. Nosta ribsit keitinliemestä ja kuivaa talouspaperilla. Sivele ribsit valmistamallasi grillauskastikkeella ja grillaa pinta rapeaksi. Valele grillauksen aikana kastiketta lisää.
Tarjoile esim. sitruunalla maustettujen perunoiden kanssa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Katso myös Savustetut grillatut karitsanribsit.

5 thoughts on “Herkulliset karitsan ribsit”

  1. Taitaa pari virhettä olla ohjeissa. 4 valkosipulia eli n. 10 kynttä? Balsamico on tuplana. Mutta kokeillaan itse arvioiduilla määrillä.

  2. Keittämisestä häviää valitettavasti lihanmakua aika reilusti siihen keitinliemeen. huomattavasti parempia tapoja on esim. Ne 3-2-1,tyyli jossa ribseihin hierotaan pintaan kevyesti makea sinappi ja haluttu kuivmauste seos.
    Grillataan/savustetaan epäsuoralla lämmöllä 3 tuntia 110-125 asteessa,jonka jälkeen ribsit folioidaan pakettiin johon laitetaan hieman nestettä joukkoon esim cola. Annetaan muhia 2tuntia,jonka jälkeen otetaan pois paketista nostetaan grillin lämmöt 125-150 ja sivellään pintaan haluttua kastiketta vähän väliä käännellen n. 30-60min.

    Nopeampi tapa: grilli 150asteeseen. Epäsuoralla lämmöllä grillataan 1.5 tuntia vartin välein käännellen ja sivellen kastiketta pintaan.

    Keittäminen on suomalainen vanhanaikainen ja valitettavan yleinen tapa, jos halutaan maut kunnolla esiin niin kannattaa koittaa ilman 🙂

    1. Kiitos vinkistä, tämä menee ehdottomasti kokeiluun!
      (Vaikka edelleen omiin makuhermoihin luottaen, tällä reseptillä tuli siihen mennessä herkullisimmat ribsit, mitä olin kokeillut. Erinomaisia tuli keittämälläkin.)

      Tuli kokeiltua myös näin valmistettuna: https://www.lampurinkeittiossa.com/2020/04/07/savustetut-grillatut-karitsanribsit/ ja sillä tuli ehkä jopa vieläkin herkullisempaa!

      Seuraavaksi kokeillaan ehdottamaasi tapaa. Ribsit ovat kyllä todellista herkkua hyvin valmistettuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *