Lammashampurilainen säilykelihasta

Kevättalvella lammastilalla tehdän metsänhoitoon liittyviä töitä. Harvennetaan ja perataan peltojen reunoja pajuista ja muista ylimääräisistä puista. Se on fyysistä ja kivaa työtä. Päivän työrupeaman jälkeen on kuitenkin kiljuva nälkä ja ruoan pitää olla lautasella, kuin olisi jo! Energiaa on kulutettu sen verran, että ihan pelkällä salaatilla ei selvitä. Ratkaisu on säilykelihasta tehty lammashampurilainen.

Ensin kerron rakkaan, edesmenneen isäni mainion niksin säilykepurkkien avaamiseen ja tyhjentämiseen. Isäni oli nuorena innokas partiolainen, joilta ajoilta tämä oppi sitten perityi tyttärelle asti. Tämä on kerrassaan mainio ja yksinkertainen niksi.

Avaa ensin säilykeavaajalla säilykepurkin pohjaa n. 2 cm matkalta. Käännä purkki ja avaa normaalisti. Irroita liha seinistä veitsellä. Sen jälkeen puhalla voimakkaasti pohjaan tehtyyn viiltoon. Liha irtoaa näin todella helposti ja tulee kokonaisena ulos. Tämä sama niksi toimii vaikka hernekeiton kanssa, siinä riittää pelkkä puhallus.

Lammashampurilainen säilykelihasta

1 prk lammassäilykettä

hampurilaissämpylöitä

salaattia

kananmunia

oliiviöljyä

rosmariinia

valkosipulimajoneesi

Avaa säilyke ja leikkaa liha neljäksi pyöreäksi pihviksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää joukkoon hieman rosmariinia. Paista lammassäilykepihvejä molemmin puolin pari minuuttia. Säilykeliha on kypsää, joten lämmitys riittää. Pienennä levyn lämpöä ja paista hampurilaissämpylöitä nopeasti molemmilta puolilta. Paista kananmunat. Kun jätät keltuaisen löysäksi, se toimii hampurilaisen kastikkeena mainiosti.

Kokoa hampurilainen. Laita sämpylän pohjan päälle salaatinlehti ja valkosipulimajoneesia. Laita niiden päälle lammassäilykepihvi ja sen päälle paistettu kananmuna. Kansi päälle ja lisukkeeksi lohkoperunoita. Hyvää ja tuhtia pikaruokaa kotikeittiöstä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *