Pääsiäisen lampaanviulu

Lampaanviulu Pääsiäiseksi

Täältä lampurin pakastimesta löytyi mehevä karitsanviulu. Sitähän oli alettava valmistamaan, vaikka Pääsiäinen on vielä edessäpäin. Tätä voi siis tehdä muulloinkin, kuin Pääsiäisenä.

Yrtit ja valkosipuli punaviinin kanssa tekevät tästä viulusta kerrassaan täydellisen! Kun viulun antaa muhia pitkään uunissa, siitä tulee kerrassaan makoisaa. Viulun kanssa tarjotaan sesongin mukaisia kasviksia, juureksia ja sieniä.

Tästä sinulle varma ja maukas resepti Pääsiäiseksi. Onnistut varmasti!

Pääsiäisen lampaanviulu

Pääsiäisen lampaanviulu

n. 2 kg lampaanviulu

Jos viulu on pakastettu, ota sulamaan pari päivää aikaisemmin. Seuraavana päivänä laita marinadiin maustumaan ja kolmantena päivänä paista.

Marinadi

Oliiviöljyä

Kuivattua sipulia

Kalaharin suolaa

Kuivattua tomaattia

(Kuivattuja sieniä)

Kuivattua persiljaa

Valkosipulirouhetta

 

Kokonaisia valkosipulinkynsiä 4 – 5 kpl.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Tee viuluun viiltoja, joihin upotat kokonaiset valkosipulinkynnet. Hiero marinadi viulun pintaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappin maustumaan vuorokaudeksi.

Valmistaminen

5 porkkanaa

3 punasipulia

1 rasia herkkusieniä.

Puoli ruukkua tuoretta timjamia

Puoli ruukkua tuoretta oreganoa

4 dl punaviiniä

4 dl lihalientä

Laita pataan paloitellut porkkanat ja punasipulit. Herkkusienet voi laittaa kokonaisina. Kaada joukkoon lihaliemi ja punaviini. Aseta viulu pataan ja laita vähän paloitellut yrtit sen päälle ja ympärille.

Paista ensin 200 asteessa 1/2 tuntia. Pienennä uunia 150 asteeseen ja paista vielä 1,5 tuntia.

 

Nautiskele kauden sesongikasvisten kanssa. Talvella syödään juureksia ja sieniä. Punajuuresta saa lihan kanssa erityisen hyvin toimivan laatikon. Porkkana toimii lihan ja punaviinisen kastikkeen kanssa erinomaisesti yhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *