Perunamussaka

Tämä resepti on alunperin Kerstin Källenin Lammasherkkuja -kirjasta, tosin olen muokannut sitä jonkun verran.

12 perunaa

JAUHELIHAKASTIKE

 500 g karitsan jauhelihaa

2 sipulia

3-4 valkosipulin kynttä

1 tlk Dolmio chunky tomaatti-basilikakastiketta

2 laakerinlehteä

Reilusti suolaa

1 tl murskattua mustapippuria

1 tl timjamia

JUUSTOKASTIKE

Itse suurustin juustokastikkeen ohratärkkelyksellä ja jätin voin ja vehnäjauhon pois. Jos suurustat kastikkeen vehnäjauhoilla ja rasvalla, jätä ohratärkkelys pois.

5 dl rasvaista maitoa

4 dl juustoraastetta

0,5 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

Suurustukseen:

75 g voita

6 rkl vehnä jauhoja

tai

4 rkl ohratärkkelystä.

Paista jauheliha ja mausta reilulla suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Paiston loppupuolella lisää sipulisilppu ja murskatut valkosipulit. Lisää tomaattikastike ja laakerinlehdet ja anna muhia hiljakseen kannen alla vähintään puoli tuntia. Tarkista maku.

Vehnäjauhosuurustus: sulata rasva kasarissa ja sekoita jauhot mukaan. Älä anna ruskistua.

Ohratärkkelyssuurustus: ota osa maidosta erikseen ja lämmitä loputpu maito kasarissa. Sekoita erikseen ottamaasi kylmään maitoon ohratärkkelys ja kaada seos liruna lämpimään maitoon koko ajan sekoittaen.

Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kasari hellalta ja sekoita maito kastikkeeseen. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun kastike on paksua ja sileää, lisää juustoraaste. Sekoita ja ota kattila pois hellalta. Tarkista maku.

Voitele suuri uunivuoka. Viipaloi perunat ja levitä vuokaan kerroksittain perunaa sekä jauheliha- ja juustokastiketta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa esim. foliolla peitettynä 35 minuuttia ja sen jälkeen vielä ilman foliota tai kantta 30 minuuttia. Tarkasta vielä perunoitten kypsyys ja nauti!

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *