Savustettu lampaanviulu kotiuunissa

Savustettu lampaanviulu kotiuunissa, luit oikein! Uteliaana lampurina tulee kokeiltua kaikkea. Tällä kertaa päädyttiin kokeilemaan miten savustuspussit toimivat lampaanviulun savustamisessa. Meillä ei ollut savustuspönttöä, mutta viulu oli ja kovasti teki mieli savuviulua. Tämä keino soveltuu siis mainiosti kaikille, kenellä ei sitä savustuspönttöä ole.

Yllättäin nimittäin savuviulusta tuli vallan kelvollista tälläkin tavalla. Ehkä se ei ihan vedä vertoja perinteiselle savustusmenetelmälle, mutta ihan mainion makuelämyksen tuotti silti. Ei muuta, kuin kokeilemaan! Tämä on perin helppoa.

 

Lampaanviulu savustuspussissa

1 luullinen lampaan- tai karitsanviulu

valkosipulinkynsiä

suolaa

rosmariinia

minttua

jauhettua mustapippuria

ruokaöljyä

Tee viulun pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja ja upota kokonaiset, kuoritut valkosipulinkynnet niihin. Valmista marinadi sekoittamalla mausteet öljyyn ja hiero marinadi viulun pintaan. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään muutaman tunnin.

Laita maustunut viulu savustuspussiin ja sulje se huolellisesti ohjeiden mukaan. Laita viulu pussissa uuninpellin päälle ja uuniin ensin 200 asteeseen n. 30 min ja sitten 150 asteeseen n. 2,5 – 3 tuntia.

Savuviulun lisukkeeksi käy mainiosti valkosipuliperunat ja vihreät pavut paistetun pekoninmurun kanssa.

1 thought on “Savustettu lampaanviulu kotiuunissa”

  1. Paras tulos pelkällä suolalla ja suolaus 3 vrk tiukassa kelmukääreessä jääkaapissa välillä käännellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *