Lammaskaali

 

Tähän perinteiseen lammaskaaliin käytettiin tällä kertaa lampaan niskaa ja luullista lapaa. Tämä on siitä hieno, että lihat saa muhia kaikessa rauhassa miedolla lämmöllä ja kaalit voi lisätä sitten vähän ennen tarjolle panoa, niille riittää mainiosti puoli tuntia, vähemmänkin jos haluaa ne puolikypsinä.

LAMMASKAALI

800 g luullista lampaan lihaa. Tällä kertaa niskaa ja lapaa

Vettä

Suolaa

½-1 tl valkopippuria

2-3 laakerinlehteä

5 kokonaista maustepippuria

½ rkl meiramia

1-2 sipulia

Kolme (neljä) porkkanaa

Kokonainen kaali

Aloita paloittelemalla lapa ja paistamalla lihapalat pienissä erissä pannulla. Mausta paistuneet lihat valkopippurilla ja reilulla suolalla. Ota pannusta maut talteen lihaerien välissä huljauttamalla kuuma pannu pienessä määrässä vettä ja lorauttamalla liemi pataan. Lisää lihat pataan ja perään vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää sipulit ja porkkanat reiluina paloina, laakerinlehdet ja maustepippurit.

Anna porista miedolla lämmöllä liedellä vähintään kolme tuntia, nostele padasta irronneet luut ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Pata saa muhia kauemminkin, mutta jos tuntuu siltä, että on kova nälkä, niin tässä vaiheessa lisätään silputtu kaali sekä meirami ja annetaan  hautua sen verran, että kaali pehmenee. Puolisen tuntia riittänee. Itselläni kaalit muhivat yli tunnin ja ne menivät liian pehmeiksi.

Lammaskaalin voi nauttia sellaisenaan tai haluamansa lisukkeen kera.

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *