Täytetty paprika

Täytetty paprika

Tämä täytetty paprika sisältää yllätyksen, sillä se onkin täytetty lasagnella. Idea oli perin hauska ja siitä saa kivan illanistujaistarjottavankin. Tämä ruoka ei tarvitse kuin raikkaan salaatin vierelleen.

Täytetty paprika

 

Jauhelihakastike

400 g lampaanjauhelihaa

1 tlk paseerattua tomaattia

3 valkosipulinkynttä

juustokuminaa

suolaa

rosmariinia

ruokaöljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannulla ja lisää murskatut valkosipulinkynnet siihen. Ruskista jauheliha kevyesti ja mausta. Lisää paseerattu tomaatti.  Anna kiehua kokoon sopivalla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Valkokastike

2 rkl voita

vehnäjauhoja

vettä

ruokakermaa

valkopippuria

suolaa

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhoja niin, että muodostuu valkoista tahnaa. Varo ruskistamasta tahnaa. Lisää tilkka vettä ja jatka kuumentamista. Kun tahna on muodostanut veden kanssa paksun seoksen, lisää ruokakerma. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

Kokoaminen

4 isoa paprikaa

fetajuustoa murennettuna

juustoraastetta

tuorelasagnelevyjä

 

Valmistele paprikat. Halkaise ne pituus suunnassa. Poista kannat ja siemenet varovasti. Täytä paprika järjestyksessä jauhelihakastike, valkokastike, juustoraaste, fetamuru, tuorelasagnelevy. Toista järjestystä kunnes paprika on aivan täynnä. Koita saada mahdollisimman paljon täytettä paprikaan, sillä muutoin paprikanmaku dominoi ruokaa liikaa.

Paista 225 asteessa 30 min.

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *