lammaslasagne

Lammaslasagne

Tässä yksi ehdoton suosikkiruoka kautta aikojen! Lampaanjauheliha antaa jo itsessään niin loistavan lisämaun tälle ruoalle. Voisi suorastaan sanoa, että se täydentää lasagnen maun täydelliseksi. Kerrassaan rakkausliitto.

lammaslasagne

Jauhelihakastike

500 g lampaanjauhelihaa

1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa

2 kynttä valkosipulia (tai niin paljon, kuin suu kestää)

1 iso sipuli

rosmariinia

juustokuminaa

suolaa

ruokaöljyä paistamiseen

 

Kuumenna ensin öljy paistinpannulla ja lisää siihen murskatut ja pilkotut valkosipulinkynnet ja pilkotut sipulit. Hetken päästä lisää lampaanjauheliha ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla, rosmariinilla ja juustokuminalla. Lisää tomaattimurska ja anna poreilla kevyesti levyllä, että maut voimistuvat. Tarkista maku välillä ja lisää mausteita tarvittaessa. Siirry valkokastikkeen tekoon.

Valkokastike

75 g voita

vehnäjauhoja

vettä

1 ruokakerma

suolaa

valkopippuria

Sulata voi kattilassa, varo ruskistamasta yhtään. Lisää jauhoja niin paljon, että muodostuu pehmeää tahmeaa massaa. Varo edelleen ruskistamasta. Lisää vettä n. desin verran ja kuumenna. Kun voi-jauhoseos on muuttunut tasaiseksi veden kanssa, lisää ruokakerma. Lisää vettä tarvittaessa. Valkokastike on hyvää, kun se on paksuhkoa, mutta kuitenkin helposti juoksevaa. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.

Lasagnen kokoaminen

lasagnelevyjä

1 pss juustoraastetta

lammasjauhelihakastike

valkokastike

Levitä ison uunivuoan pohjalle ensin kerros lammasjauhelihakastiketta ja sitten valkokastiketta. Ripottele valkokastikkeen päälle juustoraastetta. Sitten lasagnelevyt ja toistetaan, kunnes ainekset loppuvat. Päällimäiseksi on hyvä jäädä ohut kerros kastikkeita ja juustoraastetta.

Peitä foliolla ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Ota vielä folio pois ja paista, kunnes juustoraaste saa herkullisen värin. Raikas rapea salaatti kylkeen ja eikun nauttimaan hyvästä ruoasta!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *