Täytetyt lammaskoftat

Jauheliha, tuo niin monipuolinen raaka-aine, taipuu monenlaiseen ruokalajiin. Tällä kertaa Sillanpään Lammastilan lampuri päätti tehdä lammaskoftia, eli arkisemmin jauhelihakääryleitä. Maustaminen tuli aika pitkälti omien kaappien maustevarustelun mukaan ja kyllä muuten tulikin erinomainen setti! Hieman extrahyvää saa täyttämällä lammaskoftat. Silloin se onkin jo lähes juhlaruokaa ja illanistujaisiin tämä ruokalaji sopiikin vallan erinomaisesti. Aikaisemmin on tullut kokeiltua lammaskoftien tekemistä lähi-idän keittiön maailmasta.

Täytetyt lammaskoftat

1 kg lampaanjauhelihaa
2 tl suolaa
2 tl dijon sinappia
2 tl hunajaa
basillikaa
sitruunamehua
2 tl valkosipulirouhetta
1 kananmuna
4 paahtoleipää (ei reunoja)
1 vahvanmakuinen kiinteä tuorejuusto, kuten Tukkijätkä tai Koskenlaskija

Sekoita kaikki mausteet jauhelihaan, murenna paahtoleipä joukkoon ja lisää kananmuna. Vaivaa taikinaa, kunnes kaikki ovat varmasti sekoittuneet. Pilko tuorejuusto sopivankokoisiksi tikuiksi.
Muotoile jauheliha kostutetuin käsin ensin lätyksi kämmenelle. Lisää tuorejuusto tikku keskelle ja leivo se jauhelihan sisään niin, ettei sitä jää yhtään pilkottamaan näkyville.
Paista 200 asteessa 25 minuuttia.

Lisukkeeksi sopii mainiosti minipaprikat, jotka paistetaan uunissa lammaskoftien kanssa saman ajan. Jos tuorejuustoa on jäänyt yli, sen voi vielä laittaa minipaprikoiden täytteeksi. Kastikkeeksi Creme Bonjour.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *