Paahdettua karitsanniskaa sipulimarmeladilla

Tämä herkullinen resepti löytyi Pinterestin syövereistä. Jotain uutta hyvää teki mieli tehdä ja vierähtihän siinä tovi jos toinenkin erilaisia reseptejä selaillessa. Tällä kertaa puhutteli ajatus hapanimelästä sipulisesta mausta karitsanlihaan yhdistettynä. Uusi makuyhdistelmä täynnä herkullista makunystyröitä kutkuttelevaa lupausta.

Tämä ruoka oli todella helppo ja vaivaton tehdä. Aikaa se vei, sillä lihaa haudutetaan uunissa pitkän kaavan kautta. Lopputulos oli odotuksen väärti, sillä se täytti ennakko-odotukset kirkkaasti. Tämä ruokalaji on kerrassaan täynnä herkullista, tukevaa makua. Vahva suositus tälle reseptille, kannattaa kokeilla!

Paahdettua karitsanniskaa ja sipulimarmeladia

Tahmea hapanimelä sipulimarmeladi on herkullista karitsanniskan lisuketta.

n. 1 kg karitsanniskakiekkoja

Marinadi

n. 0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl kalaharin suolaa
1 tl rosmariinia
1 tl rakuunaa
chilihiutaleita maun mukaan
pippuria myllystä
1 rkl hunajaa

Sekoita marinadin ainekset ja hiero lihan pintaan. Peitä liha kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan. Kunnon maustumisen saa jättämällä sen yön yli jääkaappiin. Ota liha jääkaapista ja anna tulla huoneenlämpöiseksi ennen uuniin laittoa.

Sipulimarmeladi

4 isoa sipulia
1 kokonainen valkosipuli halkaistuna
oliiviöljyä
rakuunaa
0,5 dl kanalientä
2 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria

Kuori ja lohko sipulit ja laita halkaistun valkosipulin kanssa uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Asettele niskakiekot sipulien päälle. Paista foliolla peitettynä 180 asteessa 1,5 tuntia. Ota liha uunivuoasta pois sipulien maustamisen ajaksi. Lisää sipuleihin balsamiviinietikka ja hunaja. Sekoita. Käännä niskakiekot ja laita takaisin uunivuokaan. Paista ilman foliota 200 asteessa 40 – 50 min, kunnes liha on mureaa ja pehmeää ja irtoaa hyvin luusta. Poista puolikas valkosipuli. Sipulimarmeladin pitäisi muodostua jo tässä ajassa, mutta tarvittaessa ota liha pois vuoasta ja laita sipuliseos vielä uuniin, kunnes siitä tulee herkullisen tahmeaa ja kiiltävää. Mausta sipulimarmeladia vielä runsaalla pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Toimii!

2 thoughts on “Paahdettua karitsanniskaa sipulimarmeladilla”

  1. Herkullisen näköistä. Vähän mietin, että missä kohtaa tuo kanaliemi lisätään, mutta laitoin sitä nyt vuoan pohjalle antamaan kosteutta. Katsotaan tunnin päästä, miltä näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *