Marokon suuntaan kallellaan olevat karitsakebakot

Tämä resepti sai inspiraation kuvan ohjeesta, joka löytyi irtosivuna askartelulaatikosta. Kaupasta ei löytynyt viismaustetta ja aikani maustehyllyä silmäillessäni silmiini osui Ras El Hanout -mausteseos. Mulla ei ollut hajuakaan, minkä makuinen seos on kyseessä, mutta muistin kuitenkin törmänneeni siihen jossain ruokablogissa ja sitä on kehuttu. Mausteseos koostuu useista eri mausteista ja sen koostumus saattaa hieman vaihdella, mutta sisältää mm. korianteria, kanelia, inkivääriä, valkosipulia, laventelia, ruusun terälehtiä yms.

Mausteseos oli täysin tuntematon, enkä oikein tiennyt kuinka paljon sitä pitäisi laittaa, mutta ohjeen määrä tuntuu ainakin omaan suuhun passelilta. Taikinasta tuli maultaan selkeästi totutusta erilaiset, mutta mielestäni tosi hyvän makuiset kebakot. Teen ehdottomasti toistekin.

 

500 g karitsan jauhelihaa

2 tl Ras El Hanout -mausteseosta

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 lihaliemikuutio

1 tl suolaa (1/2 tl saattaa riittää vähän kokista riippuen)

1 kananmuna

(varrastikkuja)

Kuullota öljyssä silputut sipulit. Lisää mausteet ja kuumenna pari minuuttia. Lisää lihaliemikuutio ja kuumenna vielä hetki ja kumoa kulhoon jauhelihan joukkoon. Lisää sekaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta lihapullia tai halutessasi n. 8 cm:n pituisia , pitkulaisia pihvejä varrastikkujen ympärille, jotka paistetaan pannulla kypsiksi, muutaman minuutin puoleltaan. Tarjoile riisin kanssa. Näiden kanssa voisi sopia myös tsatsiki tai joku muu vastaava jugurttipohjainen kylmä kastike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *